Flott spilt av Erland

Som tidligere nevnt, er Horten BK nå i 4. runde i NM for klubblag etter å ha slått Arendal BK 75 – 41.

Her er et spill som ga 10 IMP inn til våre.

Det ble meldt 4 hjerter ved begge bord, ved det andre bordet ble det en bet, men Erland spilte kontrakten hjem.

Utspillet var kløver til esset og mer kløver fra øst som satte bordet inn på kongen.  Hvordan skal trumfen angripes?

Hvis øst er kort i kløver, må ikke vest slippes inn, for da kan han spille kløver til stjeling.  Sitter hjerteren 2-2 er det aldri mer enn en hjertertaper hvis bare esset blir spilt først.

Så Erland spilte en liten hjerter til esset, og kongen kom ramlende.  Hjerter spilles til damen, og etter to runder ruter blir Øst innspilt, og velger å spille den siste ruteren som gir to ruterstikk i Nord og 10 stikk i alt.  Hadde øst spilt spar hadde ikke Erland hatt noe valg enn å slippe den til bordet, og resultatet bir det samme.

Ved det andre bordet valgte Arendals Tor Birkeland å gå på ruteren etter å ha felt hjerter konge, og Sigmund Ivar Bakke var kjapp med å gå opp på esset og spille kløver til stjeling.  Da Svein-Harald nå returnerte spar turte ikke Birkeland å slippe den, og dermed måtte Svein-Harald få et sparstikk til slutt.